Portatif yangın söndürücüler birçok hareketli ve büyük mekanda kullanılan ve düzenli olarak kontrolünün yapılması güvenlik açısından gerekli olan cihazlardır. El ile taşınabilen yangın tüpleri veya belirli bir hareketli mekanizma üzerinde sürüklenebilen tüplerden oluşabilir. Boyutu ve kilogramı ağır olanlar genelde tekerlek üzerindeki bir platform üzerinde kullanılmaktadır. Böylece taşıması ve yangın bölgesine götürülmesi kolay olmaktadır. Bu söndürücülerin belirli aralıklarla profesyonel kontrollerinin yapılması çok önemlidir.

Kullanıcıların düzenli olarak günlük, aylık veya 6 aylık şeklinde göz ile kontrol yapması birçok riski elemine etmek bakımından önemlidir. Bu yüzden yazımızda kontrollerde nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili detaylara değiniyoruz.

Öncelikle göz kontrolünde dikkat edilecek ilk unsur yangın söndürücünün dış kısmının hasar alıp almadığı veya korozyona uğrayıp uğramadığının kontrolüdür. Belirli nedenlerden ötürü hasar alabilen yangın söndürücüler vardır. Bina tadilatta iken yer değiştirme olabilir, düşürülmüş olabilir, darbe almış olabilir. Her ne şekilde olursa olsun söndürücünün dış kısmı hasar almışsa kesinlikle yetkili yangın firmanız ile irtibata geçmelisiniz. Diğer yandan kalitesiz üretimler sonucu bazı yangın söndürücülerine dış kısmı paslanabilmektedir. Korozyon olarak tabir edilen bu duruma maruz kalan söndürücüler için firmanıza bildirim yapmanız gerekir.

Normalde elektrostatik boya ile boyanan ve paslanması engellenen bu tüplerde görülecek olumsuz bir durum problem için ön belirti olabilir. Başka bir inceleme metodu ise hortum tıkanıklığıdır. Yangın firmanızın size vereceği eğitimle hortum tıkanıklıklarının nasıl incelenmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Portatif Yangın Söndürücülerin Kontrolü Nasıl Yapılmalı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir